• Dvojnásobný majster Slovenska!!!

          • Patrik Gejdoš študent III. ročníka Gymnázia sv. Andreja v Ružomberku,

            sa dňa 15.4.2023 v Starej Ľubovni zúčastnil na Majstrovstvách Slovenska v kulturistke v kategórii Men´s Physique open - dorast a Men´s Physique open začiatočník - dorast, kde sa stal dvojnásobným majstrom Slovenska, t.j. 2 krát I. miesto.

            Svoj úspech si obhájil aj 16.4.2023, opäť v Starej Ľubovni na Majstrovstvách Slovenska, ale v kategórii Men´s Physique do 178cm - juniori (do 23 rokov), kde bol najmladším súťažiacim a skončil na krásnom III. mieste ako vicemajster Slovenska. Tento úspech je o to cennejší, pretože vekovo patrí ešte len do kategórie dorastencov. K dosiahnutému úspechu mu srdečne gratulujeme.

          • Dejepis - postup do celoštátneho kola

          • „Historia magistra vitae est.“ Tieto slová sa opätovne potvrdili a 3. apríla 2023 Gymnázium Viliama Paulinyho-Tótha v Martine privítalo milovníkov histórie, aby si zmerali sily a vedomosti z dejepisu v krajskom kole Dejepisnej olympiády.

            GSA reprezentovali štyria súťažiaci, z radov mladších žiakov Danielka Púchovská (sekunda) a Filip Goč (tercia), za starších žiakov Ingrid Karabášová (3.A) a Matej Hudec (3.A).

            Danielka s Filipom sa v neľahkej konkurencii nenechali zahanbiť a skončili ako úspešní riešitelia.

            Zo stredoškolákov Matej skončil na nádhernom 4. mieste a Ingrid vybojovala úžasné 2. miesto s postupom do celoštátneho kola.

            Všetkým srdečne blahoželáme a Ingrid držíme palce, aby nás aj naďalej takto úspešne reprezentovala!  

            Martin Lupčo

        • Stolný futbal na školách
          • Stolný futbal na školách

          • Na GSA máme od piatku profesionálne kalčeto, ktoré v rámci projektu pre stredné školy venovala LFO - Liptovská Foosballová Organizácia. Cieľom projektu je popularizácia tejto hry v podmienkach škôl, takže nás na GSA čakajú sprievodné aktivity, ako napr. workshopy k medzinárodným pravidlám, turnaje pre žiakov, či turnaje medzi školami.

            Kalčeto je umiestnené v učebni U1, je určené pre všetkých žiakov pod podmienkou dodržiavania základných pravidiel, ktoré sú súčasťou hracieho stola.