• "Pošli dobro" pre našich seniorov

          • Učiteľov a žiakov Gymnázia sv. Andreja zaujala myšlienka „Pošli dobro“ – ide o názov iniciatívy, za ktorou stojí študent Ekonomickej univerzity v Bratislave Ján Cipár. Zverejnil ju na FB s tým, že by rád zoskupil mladých ľudí, ktorý by napísali a odovzdali list „plný lásky“ najzraniteľnejšej skupine počas koronakrízy – starým ľuďom v domovoch sociálnych služieb. Tí najviac trpia osamelosťou, keďže v dôsledku opatrení nemôžu prijímať návštevy.

            Myšlienka sa zrodila v Trnave, no pomerne rýchlo sa šíri aj do iných miest na Slovensku. Anna Viglašová z Gymnázia sv. Andreja sa skontaktovala s vedením centra sociálnych služieb LIKAVA (Ružomberčanom známe aj pod názvom Nádej). Z centra jej poskytli 22 krstných mien klientov, ktorým dvadsiati dvaja študenti maturitných ročníkov napísali list. Aj keď sa nemohli so svojimi adresátmi stretnúť osobne, listy odovzdali zariadeniu a tešia sa, že mohli priniesť aspoň trocha radosti do osamelých dní seniorov, ktorí v zariadení prežívajú svoje dni.

            Počet 22 je len „prvou várkou“ – v iniciatíve plánujú pokračovať aj ďalej. Ak by sa niekto chcel do tejto iniciatívy zapojiť, osamelých seniorov stále dosť, a to nielen v Ružomberku – stačí si vyhľadať na internete iniciatívu „Pošli dobro“ a dať vedieť, že existujú ďalšie ochotné ruky a otvorené srdce.