• Európske certifikáty kvality pre GSA

          • Našej škole boli udelené až 2 európske certifikáty kvality ako ocenenie za vynikajúcu prácu pri realizácii projektu p. učiteľky Drobúlovej "Sugar for our life" a "Science around us" v rámci programu partnerstvo škôl eTwinning.

            "Znamená to, že vaša práca, práca vašich žiakov i celej vašej školy bola ocenená na najvyššej európskej úrovni. S vaším projektom sa bude možné oboznámiť v špeciálnom oddieli európskeho portálu eTwinning www.etwinning.net.Ešte raz blahoželám k vášmu významnému úspechu a dúfam, že sa stretneme na niektorom z podujatí, ktoré bude v priebehu roka organizované v rámci programu partnerstvo škôl eTwinning.

            S pozdravom

            eTwinning Team"

        • Medzinárodný výmenný pobyt študentov GSA
          • Medzinárodný výmenný pobyt študentov GSA

          • Vzájomná študentská výmena medzi GSA a Arcibiskupským gymnáziom v Kroměříži sa uskutočnila v dňoch 14. - 16. októbra. Naši žiaci navštívili AGKM, boli ubytovaní v rodinách a žiaci AGKM si pre nich pripravili dvojdňový program, počas ktorého sme spoznali krásne UNESCO mesto.

            Anglická, či francúzska záhrada, zámok, kostoly, AGKM, či Olomouc, privítanie na radnici, či pohostenie v školskej jedálni. Zbližovanie partnerských škôl, rozvíjanie priateľstiev medzi žiakmi, poznávanie pamiatok UNESCO a mnoho ďalšieho sme zažili aj vďaka historickej skúsenosti mesta Kroměříž, ktoré za svoju krásu vďačí Olomouckému arcibuskupstvu, keďže bolo budované ako letné sídlo Olomouckého arcibiskupa.

            V tomto školskom roku nás čaká ešte odplata :), to znamená, že na oplátku v druhom polroku privítame zase na GSA delegáciu študentov AGKM. Tešíme sa :)

        • Volejbalový turnaj
          • Volejbalový turnaj

          • Piatok 19. októbra patril v Ružomberku Volejbalovému turnaju zamestnancov cirkevných škôl Spišskej diecézy. Turnaj organizovala ZŠ sv. Vincenta v spolupráci s GSA a v telocvični GSA sa odohrala skupina B. V nej sme nastúpili proti Trstenej a Starej Ľubovni. Obe družstvá boli nad naše sily. :(

            V zápase o 5.miesto sme sa stretli so SZŠ M.T.Schererovej z RK a tentokrát sme to dotiahli do úspešného konca. Výsledkom bolo teda celkové 5.miesto. Víťazom turnaja sa stala ZŠ R. Dilonga v Trstenej, druhé miesto patrí ZŠ sv. Vincenta a tretí skončil Tvrdošín. Ďakujeme všetkým reprezentantom, náhradníkom i rozhodcom za ochotu a prípravu domáceho prostredia 😉

        • "Iba" škola
          • "Iba" škola

          • !IBA" ŠKOLA

            Názov novej relácie, ktorá na TVLux predstavuje katolícke školy na Slovensku. V júni 2018 štáb relácie navštívil aj GSA a v mesiaci október TV Lux spustila pripravenú reláciu o GSA. Videli ste ju? Nie? Nevadí.... TV Lux prináša aj niekoľko repríz, tak si tú svoju poznačte 😉 Reláciu nájde aj v archíve TV Lux:

            https://www.tvlux.sk/archiv/play/17466

            Ďakujeme všetkým, ktorí v deň natáčania pridali ruku k dielu 😉

            Reprízy budú nasledovne: 

            SO 13.10. o 22:55

            NE 14.10. o 4:00

            NE 14.10. o 8:20

            PO 15.10. o 13:10

            ST 17.10. o 14:35

            ŠT 25.10. o 16:30

            SO 27.10. o 22:45

            NE 28.10. o 4:00

            NE 28.10. o 8:20

            PO 29.10. o 13:10

            ST 31.10. o 14:35