• GDPR - Záväzné zásady spracúvania osobných údajov

          • Milí rodičia, žiaci, učitelia, zamestnanci,

            do vašej pozornosti dávame novú právnu úpravu zákona o ochrane osobných údajov, ktorý začne platiť 25. 5. 2018. V tejto súvislosti zverejňujeme aj Záväzné zásady spracúvania osobných údajov na našej škole.

            Podrobnosti nájdete na stránke školy:  O škole > Informácie > Ochrana osobných údajov.

            V prípade akýchkoľvek otázok, či nahlasovania bezpečnostných incidentov prosím kontaktujte poverenú kontaktnú osobu u prevádzkovateľa: riaditeľa školy - nemcik@gsa.sk / +421907348920.

            S pozdravom Kamil Nemčík, riaditeľ školy

          • Erasmus + v Prahe

          • V dňoch 21.-25. mája som sa v rámci projektu Erasmus + zúčastila kurzu Innovative Approaches to Teaching v Prahe organizovaného International Teaching Centre.

            Cieľom  bolo zdokonaliť  sa vo využívaní digitálnych zdrojov,  naučiť sa rozvíjať vyššie myšlienkové zručnosti ako kreatívne, kritické myslenie a  metakognitívne  myslenie, rozvíjať svoje osobné a profesijné kompetencie.

            Na kurze sa zišli učitelia rôznych predmetov, z rôznych typov škôl z piatich krajín (Fínsko, Macedónsko, Španielsko, Turecko a Slovensko, takže sme mali priestor na vzájomnú výmenu informácií  nielen o školských systémoch, ale aj spôsobe života   v jednotlivých krajinách.

            Mgr. Lucia Olosová

        • Hosť na GSA
          • Hosť na GSA

          • Hosť na GSA: Imrich Béreš - Keď život skúša.

            V piatok 25.5. na GSA zavítal ako hosť TOP slovenský bankár Imrich Béreš s prezentáciou svojej autobiografie, knihy Keď život skúša, ktorú napísal spoločne s Táňou Veselou, novinárkou a šéfredaktorkou. Vo svojom príspevku sa venoval opisu zostavenia knihy, niektorým hlavným častiam zo svojho života a veľmi rád odpovedal v diskusii na množstvo otázok, ktoré od žiakov dostával.

            Spoznali sme takto výnimočného finančníka, filantropa a folklóristu, ktorý je rodákom z Černovej a s GSA ho spája rodinné puto na rodinu Andreja Hlinku. Aj preto je ho návšteva bola výnimočnou. Ďakujeme!!!

            Viac o jeho knihe sa dozviete aj na: http://www.zivot.sk/clanok/35475/imrich-beres-ked-zivot-skusa

        • Gymnazisti hľadali v Münsteri pravý pokoj
          • Gymnazisti hľadali v Münsteri pravý pokoj

          • Takmer päťdesiat žiakov Cirkevného gymnázia sv. Andreja v Ružomberku a Cirkevného gymnázia Pavla Ušáka Olivu v Poprade zavítalo v dňoch 8. 5. – 14. 5. 2018 do nemeckého Münsteru.

            Výzva: Suche Frieden! (Hľadaj pokoj!) (porov. Ž 34,15) sa stala mottom 101. ročníka stretnutia nemeckých katolíkov s názvom Katholikentag. Mesto Münster nebolo iba náhodne hostiteľom tohto celonárodného podujatia. V minulosti totiž už prispelo k nájdeniu svetového mieru a pokoja. Práve v tomto malebnom historickom mestečku bol v roku 1648 podpísaný Vestfálsky mier, ktorý ukončil Tridsaťročnú vojnu.

            Organizátori podujatia Katholikentag sa snažili podčiarknuť potrebu úsilia o pokoj aj prostredníctvom obrovského množstva paralelne prebiehajúcich podujatí, z ktorých si účastníci mohli podľa ľubovôle vyberať. Naša delegácia sa zúčastnila programu osobitne pripraveného pre mladých. Tvorili ho duchovné impulzy, gospelové koncerty, súťaže či záverečná mládežnícka párty. Nechýbala každodenná spoločná sv. omša, ani prehliadka mesta, návšteva múzeí, botanickej záhrady, či mesta Dotmund, ktorého pýchou je futbalový klub BVB Borussia Dortmund.

            Podujatie vyvrcholilo svätou omšou pred Münsterským zámkom, ktorú celebroval kardinál Reinhard Marx, spolu s kardinálom Rainerom Mariom Woelkim, nunciom Nikolom Eterovićom a s mnohými kardinálmi, biskupmi a kňazmi nielen z Nemecka. Poďakovanie patrí organizácii Renovabis, ktorá podujatie v značnej miere finančne zastrešila. Vydarená akcia pomohla všetkým zúčastneným spoznať nových ľudí, prežiť radosť z viery, zveľadiť si
            svoje jazykové znalosti a naplnila aj očakávaný cieľ. Povzbudila žiakov k úsiliu hľadať a budovať pokoj v prostredí, v ktorom žijú.

            Peter Nákačka, školský kaplán

          • MOZGOVŇA.GSA

          • Srdečne vás pozývame na projektový deň žiakov osemročného gymnázia pod názvom MOZGOVŇA.GSA

            Ide už o štvrtý ročník prestížnej konferencie žiakov pri ktorej prezentujú projekty na ktorých pracovali v predchádzajúcom roku.

            MIESTO:   SYNAGÓGA

            DÁTUM:    14.5.2018

            ČAS:          9:00 - 12:00

            Vstupné je dobrovoľné a verejnosť je vítaná ;)

        • Úspech Martina Matejku!!!
          • Úspech Martina Matejku!!!

          • Od stredy 2. mája do piatku 5. mája 2018 prebiehalo v Smoleniciach celoslovenské kolo dejepisnej olympiády. Pod vedením Mgr. Anny Nemešovej sa do neho prebojoval aj náš najvýraznejší talent Martin Matejka. Napriek tomu, že je už v maturitnom ročníku, tak neodolal a zapojil svoje sily do štúdia a písania práce, ktorú odprezentoval pred celoslovenskou komisiou. Nakoniec z toho bolo opäť pódióvé umiestnenie - 3. miesto !!!

            Ocenenie za prípravu a vedenie si vyslúžila aj pani učiteľka Anna Nemešová.

            Obom našim reprezentantom srdečne blahoželáme a pridávame.....

            Martin si zaslúžil za svoje pôsobenie na GSA aj špeciálny darček, ktorý dostal od jedného z našich absolventov: Martin pôjde s cestovnou kanceláriou KOGE na zájazd do Nórska v hodnote cca 700 EUR. Blahoželáme!!! Zájazd je v správnych rukách.