• DOUBLE MARTINA MATEJKU
          • DOUBLE MARTINA MATEJKU

          • V priebehu dvoch dní sa náš žiak septimy, Martin Matejka postaral o dvojnásobný senzačný postup do celoštátnych kôl olympiád.

            V piatok 24. marca sa na pôde Katolíckej univerzity uskutočnil ďalší ročník Geografickej olympiády. Našu školu reprezentovali v stredoškolskej kategórii dvaja žiaci: Ján Nechaj a Martin Matejka (obaja septima). Martinovi sa podarilo umiestniť na krásnom 2. mieste a vybojoval si postup do celoslovenského kola.

            Druhým postupom do celoslovenského kola olympiády sa vyznamenal v pondelok 27. marca opäť Martin Matejka (septima), keď v krajskom kole Dejepisnej olympiády vyhral svoju kategóriu. Vynikajúco mu sekundovala ďalšia naša žiačka Marcela Haličková (2.B), ktorá obsadila nádherné 3. miesto. V kategóriách ZŠ nás reprezentovali ďalší štyria žiaci: M. Krakovská (tercia) - 5. miesto, M. Veselovská (tercia) - 12. miesto, E. Scherer (kvarta) - 9. miesto a M. Magušin (sekunda) - 12. miesto.

            Všetkým úspešným riešiteľom v krajskom kole srdečne blahoželáme, ďakujeme za príkladnú reprezentáciu a držíme Martinovi palce v celoslovenskom kole!!!