• Deň otvorených dverí na GSA
          • Deň otvorených dverí na GSA

          • Srdečne pozývame žiakov 5. a 9. ročníkov ZŠ, ich rodičov, širokú verejnosť a priateľov školy na DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ na GSA v Ružomberku:

            Streda, 30. novembra od 10:00 do 16:00 na GSA.

            Všetkých návštevníkov čaká okrem prehliadky priestorov GSA aj aktívna účasť na workshopoch, ktoré si pre vás pripravili učitelia a žiaci GSA.

            Program Dňa otvorených dverí začína o 10:00 hodine a pre všetkých budeme k dispozícii až do 16:00 hodiny, dokedy nás môžete navštíviť.

            Prosíme Vás, aby ste túto informáciu sprostredkovali všetkým žiakom 5. a 9. ročníkov, ktorých ambíciou je študovať na gymnáziu ;)

            Tešíme sa na stretnutie v duchu hesla, že GSA nestačí len vidieť, ale je potrebné zažiť atmosféru na GSA.

        • Gymnázium v pohybe
          • Gymnázium v pohybe

          • V marci 2016 získalo Gymnázium sv. Andreja finančné prostriedky z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu na vyriešenie havarijného stavu podlahy v telocvični. To však bol len začiatok rozhýbania celého gymnázia v športovej oblasti. Rovnomenný názov totiž nesie projekt, ktorý gymnázium podalo prostredníctvom Konferencie biskupov Slovenska v spolupráci s nadáciou RENOVABIS na „dovybavenie“ cirkevných škôl na Slovensku.

            V rámci tohto grantu sme chceli získať niektoré športové pomôcky, ktoré by umožnili skvalitniť vyučovanie telesnej výchovy, pričom by prispeli k zvyšovaniu športového výkonu žiaka a popritom by umožnili formovať mladého človeka v jeho celistvosti. Zároveň môžu byť nápomocné aj pri organizovaní rôznych spoločensko­športových podujatí, ktoré sa realizujú v rámci spolupráce s inými školami.

            Na nákup pomôcok, ktoré chýbali alebo boli v nepoužiteľnom stave, sme žiadali takmer 9.500 €. Vďaka schváleniu KBS a nadácie RENOVABIS sme nakoniec mohli počítať so 7.453 € a zvyšok sme uhradili z vlastných zdrojov. Renovabis v tomto projekte podporila 19 škôl zo Slovenska, a to celkovou sumou 95.996 €.

            Gymnázium sv. Andreja sa tak môže tešiť z nového doskočiska do výšky, bežeckého pásu, bicyklov, televízora s veľkou uhlopriečkou na precvičovanie aerobiku a z približne 40 ďalších pomôcok na skvalitnenie vyučovania telesnej a športovej výchovy. Okrem žiakov GSA budú mať z inovácií úžitok aj ďalší ľudia, keďže v blízkej budúcnosti budú na gymnáziu organizované niektoré športové súťaže, ako napr. Vianočná latka (v skoku do výšky) či prestížny XIX. ročník futbalového turnaja ANDREJCUP, ktorého sa zúčastňuje každoročne 20 futbalových mužstiev žiakov, absolventov, učiteľov aj rodičov.