• YOUTH COUNSELLING TRAINING
          • YOUTH COUNSELLING TRAINING

          • Vrámci spolupráce GSA so sociálnym inštitútom Kommende z Dortmundu a katolíckej organizácie SocioMovens sa delegácia zo Slovenska (GSA) vedená o. Petrom Nákačkom a dvoma žiakmi GSA Samuelom Hankom a Matúšom Kubasom zúčastnila podujatia YOUTH COUNSELLING TRAINING od 10.-15. júla 2016 v Nauen pri Berlíne.

            Organizátorské organizácie sa zaoberajú výchovou mládeže k sociálnemu cíteniu a sociálnym zručnostiam a cieľom stretnutia bola vzájomná výmena skúsenosti s prácou s mládežou, oboznámenie sa s metódami tzv. zážitkovej pedagogiky (Erlebnispädagogik), zhodnotenie zrealizovaných projektov a plánovanie nových projektov.

            Naša škola (Gymnázium sv. Andreja) v spolupráci s inštitútom Kommende a SocioMovens zrealizovala tzv. Projektwoche na Škútovkách a naši žiaci sa zúčastnili medzinárodného stretnutie mladých v Berlíne v auguste 2015.

            Bol nám schválený aj nový projekt. Projektový týždeň (Projektwoche) sa uskutoční v októbri 2016, čiastočne vo Važci a čiastočne v Tarnowe v Poľsku. Budú sa ho môcť zúčastniť niektorí naši žiaci spolu so žiakmi z poľského Lýcea a gymnázia.

            Podujatia YOUTH COUNSELLING TRAINING sa zúčastnili mladí, kňazi a katechéti z Nemecka, Poľska, Chorvátska, Rumunska, Lotyšska, Brazílie, Maďarska a Slovenska.

            Ďakujeme za reprezentáciu a pritiahnutie ďalšieho projektu pre našich žiakov v prichádzajúcom školskom roku ;)