• Úspešná atletika na GSA
          • Úspešná atletika na GSA

          • V pondelok 16.5. sa v Martine stretli najlepší atléti a atlétky aby bojovali o tituly majstrov kraja stredných škôl. Naša 10 členná výprava nesklamala a vybojovala 6 cenných kovov. Darilo sa nám viac v technických disciplínach a to hlavne v skokoch.

            Ján Majher vyhral oba skoky. Skok do diaľky a do výšky sú jeho silné disciplíny. V skoku do diaľky prekonal vlastný školský rekord a jeho hodnotu pekne zaokrúhlil na 590 cm! Aj v skoku do výšky sa pokúšal o podobný zápis, no neuspel.

            V skoku do výšky milo potešila s 3. miestom Nikola Ondrejková. Rovnaká pozícia patrila aj Miriame Mojžišovej v skoku do diaľky. Pozitívne prekvapila štafeta našich dievčat na 4 x 100 m na bronzovej pozícií v zložení (Vanesa Šimčeková, Janka Senková, Damiána Šimčeková, Miriama Mojžišová).

            Výborný úspech dosiahla ešte len prváčka Damiána Šimčeková, ktorá vyhrala vrh guľou a spolu s Jánom Majherom postúpili ako víťazi na celoslovenské kolo do B. Bystrice. Damiána má skúsenosti s vrhom už od ZŠ. Táto disciplína jej sedí viac ako oštep, ktorý jej priniesol ,, len" 5. priečku. Damiána má športový talent, ktorý treba rozvíjať.

            Treba pochváliť aj našich mladých bežcov a bežkyne, ktorí zbierali cenné skúsenosti. So školskými súťažami a reprezentáciou nášho GSA sa rozlúčil maturant Tomáš Hrbček sympatickým 4. miestom, no zároveň v novom školským rekordom v behu na 3 Km 11:16,5. Tomáš ďakujeme.

            Fotky z podujatia nájdete vo fotoalbume :)

            Z Turca si odnášame pekné spomienky a spokojnosť s výsledkami, ktoré sme dosiahli. Janovi a Damiáne držíme palce v Bystrici na Slovensku.

          • Príbeh milosrdenstva - koncert speváckeho zboru GSA

          • Milí priatelia,

            v mimoriadnom svätom roku milosrdenstva 

            vás srdečne pozývame na koncert 

            speváckeho zboru pri Gymnáziu sv. Andreja Coro di san Andrea 

            s názvom Príbeh milosrdenstva.

            Koncert sa uskutoční v nedeľu 15. mája o 17:00

            v Synagóge v Ružomberku. 

             

            Teším sa na stretnutie.

             

            S vďakou Kamil Nemčík, Gymnázium sv. Andreja

          • Návšteva Univerzitnej knižnice

          • V pondelok 9.mája navštívili naši žiaci z tercie a kvarty priestory Univerzitnej knižnice kde sa zoznámili s jej vybavením, spôsobom vyhľadávania a vypožičiavania si kníh.

            Absolvovali tiež zaujímavú prehliadku moderného televízneho a rozhlasového štúdia. V priestoroch knižnice mali možnosť prezrieť si výstavu dokumentov a fotografií rodiny Munkovcov – kandidátov na blahorečenie.

            Táto výstava je súčasťou Týždňa kresťanskej kultúry, ktorý sa uskutoční od 9. do 15. mája 2016. Počas týždňa čaká na návštevníkov bohatý program zameraný na kultúru a kresťanské hodnoty.

        • Úspechy našich žiakov - AKTUÁLNE!!!
          • Úspechy našich žiakov - AKTUÁLNE!!!

          • Úspechy našich žiakov prezentujeme na stránke Aktivity školy>Úspechy žiakov.

            Tu sú najnovšie príspevky:

            Daniel Truchan (oktáva) - úspešný riešiteľ celoslovenského kola Geografickej olympiády

            Dejiskom celoštátneho kola 44. ročníka Geografickej olympiády sa stala Banská Bystrica, kde sa v termíne 29. 4. – 1. 5. stretli žiaci zo všetkých kútov Slovenska. Súťažili rozdelení do štyroch kategórií – A, B, CD a Z. 

            Celoštátne kolo 45, ročníka Geografickej olympiády sa uskutočnilo na pôde Fakulty prírodných vied Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici v dňoch . Záštitu nad podujatím prevzali rektor UMB doc. Ing. Vladimír Hiadlovský, PhD. a dekanka FPV UMB doc. RNDr. Jarmila Kmeťová, PhD. Náš žiak oktávy, Daniel Truchan sa síce neumiestnil na pódiu víťazov, ale ako úspešný riešiteľ hrdo obhájil postavenie z okresného a krajského kola. ĎAKUJEME!!!

            Martin Matejka (sexta) - 4. miesto - úspešný riešiteľ celoslovenského kola Dejepisnej olympiády

            Atmosféru v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca v Bratislave si užil aj študent sexty Martin Matejkav a v sobotu 7.5.2016  prebral ocenenie a diplom za 4. miesto v celoštátnom kole dejepisnej olympiády. 

            Je to naozaj výborné umiestnenie, kde vo veľmi silnej konkurencii musel zvládnuť náročný vedomostný test a obhajobu písomnej práce, ktorú vypracoval na tému: Thurzovsko-Fuggerovská spoločnosť a jej pôsobenie v revíri Starých Hôr a Španej Doliny

            Bodové hodnotenie a rozdiely medzi víťazmi stredoškolskej kategórii boli veľmi vyrovnané, čo potvrdzuje vysokú úroveň súťaže a to, že náš Martin patrí medzi najlepších na Slovensku!!! ĎAKUJEME