• SRDCE NA SPRÁVNOM MIESTE
          • SRDCE NA SPRÁVNOM MIESTE

          • Rada mládeže Žilinského kraja a občianske združenie V.I.A.C.- Inštitút pre podporu a rozvoj mládeže zorganizovala dňa 7.12.2015 o 17.00 hod. v Žiline, v aule Gymnázia Sv. Františka z Assisi.už tretí ročník oceňovania „Srdce v rukách 2015“.

            Ocenenie „Srdce v rukách 2015“  môžu získať dobrovoľníci alebo dobrovoľníčky zo Žilinského kraja za výnimočnú a prospešnú činnosť, organizácie, samosprávy alebo firmy,  ktoré svojimi aktivitami vytvárajú zázemie pre mladých ľudí a verejne im vyjadrujú podporu, alebo inovatívne projekty, ktoré priniesli zmenu.
            „Srdce v rukách 2015“ je  ocenenie tých, ktorí svojím konaním prispeli k šíreniu dobra a pozitívnej zmeny v oblasti práce s deťmi a mládežou.

            Na ocenenie pre organizácie bolo nominované aj naše Gymnázium sv. Andreja, v kategórii „SRDCE NA SPRÁVNOM MIESTE“.

            Gymnázium sv. Andreja je škola, ktorá je okrem svojho zvyčajného poslania, ktorým je vzdelávanie a osobnostný rozvoj svojich študentov, veľmi otvorená pre spoluprácu s inými organizáciami (občianskymi združeniami, hnutiami), ktoré pracujú na dobrovoľníckej báze

            Nominácia pre GSA:

            Už niekoľko rokov sa v budove školy organizujú na jeseň stretnutia zodpovedných osôb za Dobrú novinu pre farnosti z Oravy a Liptova; koncom novembra Zábavné dopoludnie pre deti organizované eRkármi z Ružomberka pri príležitosti osláv sviatku patróna farnosti (tento rok už 8. ročník); tento rok v decembri plánujeme na škole uskutočniť program pre deti po sv. omši vyslania koledníkov Dobrej noviny. Každú 4. nedeľu v mesiaci poskytuje škola priestory pre duchovnú obnovu rodín. Ide o projekt Rodina našej farnosti (pozrite nomináciu na Projekt so srdcom). V minulosti škola poskytla svoje priestory pre rôzne iné akcie a aktivity pre mladých ľudí, špeciálne mladých dobrovoľníkov (oblastné stretnutia a víkendovky eRkárov, hlavný stan dobrovoľníkov na podujatí R13, volejbalový turnaj na Dni s rehoľníkmi v máji 2015...). A to všetko bez toho, aby realizátori podujatí museli platiť prenájom. Som presvedčený, že táto škola podporí v rámci svojich možností každé dielo, ktoré je nasmerované pre dobro detí a mladých. Je to spôsobené hlavne osobami dvoch riaditeľov – bývalého Stanislava Bellu a súčasného Kamila Nemčíka, ktorí tieto aktivity podporovali a podporujú (často aj svoju účasťou alebo ešte väčšou pomocou ako len odovzdanie kľúčov od budovy).

            Teší nás, že ľudia v našom okolí si cenia našu dobrovoľnícku prácu a nominovali našu školu do jednej z kategórií. ĎAKUJEME.

             

            Kamil Nemčík, riaditeľ školy