• Erasmus+ v Cantenbury
          • Erasmus+ v Cantenbury

          • Aj tento rok sa angličtinárky  GSA rozhodli časť letnej dovolenky venovať profesionálnemu sebarozvoju a teda zdokonaľovaniu svojich učiteľských schopností. Laura Soboňová a Zoja Dubovcová absolvovali týždňový kurz Kreatívnej metodológie na osvedčenej University of  Kent v starobylom mestečku Canterbury vo Veľkej Británii. Toto mestečko sa nachádza na polceste medzi prístavom Dover a Londýnom, dodnes sa zachovali hradby a stopy po osídlení starovekými Rimanmi či hlavná obchodná cesta z troch významných anglických prístavov na juhu vedúca do Londýna. Vo veľkolepej katedrále bol žiaľ zavraždený svätý Tomáš Becket, ktorý odmietol využívať svoju pozíciu arcibiskupa na posilňovanie moci kráľa Henricha II. Po rieke Stour sa ľudia radi nechajú zviezť na loďkách, tzv. punts a vychutnávajú si pohľady na pekne upravené parky (v lete plné kvetov), udržiavané historické budovy ako i pokojnú atmosféru mestečka, v ktorom sa obchody zatvárajú v tom istom čase ako v Ružomberku. Cestou do školy či zo školy sme mohli vidieť voľne žijúce zajace či veveričky. A teraz to najdôležitejšie :

            V samotnom kurze sme sa stretli učitelia z celej Európy ako aj jedna netradične otvorená, spoločenská a veľmi milá Japonka a šikovná Brazílčanka. Samotní školitelia pochádzajú z rôznych častí Európy. Navzájom sme sa delili o vlastné netradičné a kreatívne spôsoby vyučovania anglického jazyka a na vlastnej koži v pozícii žiakov sme si vyskúšali ďalšie metódy a možnosti kreatívneho podania a precvičenia učiva. Príjemná priateľská, otvorená a veselá atmosféra nevládla len v škole, ale i počas prestávok, popoludní i na večernej párty, kde sme dokonca rozoberali i citlivú tému imigrantov v Európe. Novonadobudnuté skúsenosti využívam už od prvých hodín v tomto školskom roku a som milo potešená záujmom i  aktívnym zapájaním sa mnohých žiakov do nových činností, ako aj peknými výsledkami – aktívnejší sú aj pôvodne tichší žiaci, žiaci si na hodinách viac zapamätajú a zažijeme pritom i pohyb a zábavu. Učiť (sa) s chuťou a s prepojením na život – o tom škola má byť a ja verím, že GSA sa k tomuto ideálu stále viac približuje.

            Mgr.Laura Soboňová

          • Miss Liptov

          • V súťaži krásy Miss Liptov sú medzi finalistkami aj dve naše dievčatá. Natália Štupáková, finalistka s číslom 4, žiačka septimy a Izabela Matúšová, finalistka s číslom 12, žiačka IV.A okrem umiestnenia v samotnej súťaži potrebujú našu podporu aj v hlasovaní miss sympatia. Tak neváhajte a podporte obidve ;) Držíme vám palce Natália a Izabela!

            Podrobnosti o súťaži nájdete na: www.missliptov.sk

            Galavečer súťaže sa uskutoční 19. novembra 2017 v Ružomberku.

          • Gen Rosso v Ružomberku

          • Srdečne vás všetkých pozývame na hudobno-tanečnú "šou" pod vedením členov legendárnej skupiny Gen Rosso z Florencie. 

            Ako tanečníci vystúpia slovenskí študenti (z Gymnázia sv. Andreja i Popradu, Levoče,...), ktorí sa v predchádzajúcich rokoch zúčastnili Projektových týždňov na sociálnu tematiku tu na Slovensku i v Poľsku a Nemecku.

            Program zastrešuje nemecká organizácia SocioMovens a inštitút Kommende z Dortmundu. Minulý rok sa takáto "šou" uskutočnila aj s našimi žiakmi v Berlíne, teraz je na rade Ružomberok!!!!

            Program sa začne v sobotu 30. septembra o 17:00 v Aule Jána Pavla II. na Katolíckej univerzite na Hrabovskej ceste. 

            Všetci ste srdečne vítaní.

          • Žiaci Gymnázia sv .Andreja majú možnosť už od začiatku školského roka 2017/2018 využívať nasledovné výhody:

            • E-mail a kalendáre - Vďaka špičkovému e-mailu s dôverne známymi a všestrannými funkciami Outlooku máte k svojim e-mailom prístup zo svojho počítača alebo cez webový prehliadač pomocou Outlooku Web App.
            • Ukladanie a zdieľanie súborov - OneDrive for Business poskytuje všetkým používateľom 1 TB osobného ukladacieho priestoru, ktorý sa synchronizuje s ich počítačom, čo umožňuje offline prístup. Dokumenty môžete jednoducho zdieľať s ostatnými cez Office alebo SharePoint.
            • Office Online - Vytvárajte a upravujte wordové, onenotové, powerpointové a excelové dokumenty v ľubovoľnom modernom prehliadači.
            • Office v mobilných zariadeniach - Otvárajte, upravujte a zobrazujte dokumenty v tabletoch s Windowsom, iPadoch, iPhonoch, telefónoch s Androidom a vo Windows Phonoch.
            • Bezpečnosť a ochrana je zabezpečená technológiami ESET Smart security