• Týždeň ľudovej kultúry na GSA
          • Týždeň ľudovej kultúry na GSA

          • Po úspešnom projekte študentského plesu s témou ľudovej kultúry prichádzame v spolupráci s folklórnym súborom Salatín (ktorý účinkuje pod hlavičkou GSA) s projektom

             

            Týždeň ľudovej kultúry na GSA

             

            Počas celého týždňa sa budeme snažiť zviditeľniť bohatstvo ľudovej kultúry na GSA.

             

            Pozývame k zapojeniu sa všetkých: nosením doplnkov oblečenia s ľudovou tématikou, nosením krojovaného oblečenia, na hodinách jazykov, UKL, či iných môžeme pripraviť zaujímavé prezentácie o ľudových krojoch či zvykoch. Každý deň si trieda môže urobiť spoločné foto so všetkými zapojenými a na konci týždňa sa vyhodnotí súťaž o najaktívnejšiu triedu a najaktívnejšieho chlapca, či dievča :)

             

            V piatok v spolupráci s folklórnym súborom Salatín je pripravený program, ktorý sa začne v čase veľkej prestávky na prízemí a bude pokračovať po skončení 6. hodiny v telocvični GSA: škola tanca, výrobky ľud. tvorby, fotenie v krojoch, ochutnávka jedál,.... a vystúpenie folkl. súboru.

        • Let’s discover chemistry together - e-twinningový projekt
          • Let’s discover chemistry together - e-twinningový projekt

          • Aj v tomto školskom roku sa naši žiaci osemročného gymnázia zapájajú do medzinárodného projektu e-twinning.

            O našom e-twinningovom projekte na hodinách chémie s primou a sekundou a partnerskou školou z Talianska sa môžete dozvedieť aj priamo na stránkach projektu. Pani učiteľke Drobúlovej, pani učiteľke Olosovej, žiakom prímy a sekundy prajeme veľa hodnotných stretnutí a kreatívnych nápadov.

            Pupils create chemical element’s profiles to represent characteristics of different elements, carry out experiments by choosing the most useful to demonstrate properties and process videos and upload it to twinspace, take photos, prepare posters, commercials about elements and their compounds, etc…

            Viac si dozviete ak kliknete na:https://www.etwinning.net/en/pub/profile.cfm…

            RNDr. Helena Drobúlová